sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Kootut kevätretket ja luontotapahtumat
Päätin koota luontotapahtumia yhteen postaukseen - jotta Facebook - sivu ei hukkuisi tapahtumatulvaan. Tiedossa on paljon mielenkiintoista ja riemukasta tekemistä, seikkailua unohtamatta.

Tapahtumien kuvaukset on osittain napattu tapahtumien omilta sivuilta ja lisätiedot löytyvät linkkien takaa.

Iloisia ja aurinkoisia kevätpäiviä ja retkiä!

-Mira / Luontohetkiblogi

Päivitetty 21.3.2019
Su 31.3. Pääkaupunkiseudun perheretkiryhmän tapaaminen Lauttasaaressa
Aika Su 31.3. klo 10
Pääkaupunkiseudun perheretkiryhmän tapaaminen Lauttasaaren etelärannoilla, tervetuloa! Retket ovat mukavaa yhdessäoloa helposti saavutettavissa luontokohteissa.
Liity ryhmään ja katso lisätiedot täältä.

Uutelan kutsuvat kevätkalliot

KE 3.4. Teemailta: Pääkaupunkiseudun retkikohteet, Raija Hentman Maunulan majalla
Aika: Ke 3.4. klo 18 - 19:30
Tervetuloa kuuntelemaan Raija Hentmanin esitystä pääkaupunkiseudun retkikohteista Maunulan majalle. Raija on kirjoittanut uuden pääkaupunkiseudun retkeilyoppaan, joka päättää kolmiosaisen retkeilyoppaiden sarjan (Etelä-Suomen retkeilyoppaat 1 ja 2), Kirja tuli painosta keväällä, ja siitä on otettu jo toinen painos. Vapaa pääsy!
Järjestäjä: Helsingin Latu

La 6.4. Oittaan perhepäivä geokätkäily -teemalla
Aika: 6.4. klo 11 - 14 
Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää GPS-laitteiden tai mobiilisovelluksen avulla. Tapahtumassa osallistujille annetaan alkuinfo kätköilyyn aina tasatunnein ja puolelta, tämän jälkeen etsitään pienryhmissä alueelle piilotettuja harjoituskätköjä.

Tapahtuman aikana saat riittävät perustiedot oman geokätköilyharrastuksen aloittamiseen. Itse tapahtumassa et tarvitse omaa laitetta eikä matkapuhelimessa tarvitse olla sovellusta ladattuna, vaan kätköjen etsintä tapahtuu lainaksi saatavilla GPS-laitteilla, joihin koordinaatit on syötetty valmiiksi.

Järjestäjä: Suomen Latu Oittaa, Suomen Latu, Suomen Latu lastentoiminta

Su 7.4. Longinoja -päivä Falkullan kotieläintilalla

Aika: 7.4. klo 10 - 14 
Longinojan puroaktiivit yhdessä Fallkullan kotieläintilan kanssa järjestävät Longinoja -päivät tilan alueella. Tarjolla on tietoa Longinojasta ja upeasta kaupunkiluonnosta, luontorastirata askartelua ja piirtämistä lapsille. Tilan pihalla Puroisäntä Matti keittää legendaarisia nokipannukahveja.
Kahvila Kilikuppilasta tilan nuoret pitävät kahvilaa 10.30-14.00.

Järjestäjä: Falkullan kotieläintila ja Longinojan puroaktiivit

Ma 8.4. Muumien retkeilykoulu: Nuuskamuikkusen retkeilykoulu Maunulan majalla
Aika Ma 8.4. klo 17:30 - 18:45 
Muumiperheen ulkoilukoulu on suunnattu yli 5-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ajatus on, että vanhemmat ja lapset voivat opetella helppoja retkeilytaitoja yhdessä ja hyödyntää oppimaansa omilla retkillään. Ulkoilukoulussa tutustutaan luontoon, leikitään ja pidetään hauskaa yhdessä. Ilmoittautuminen etukäteen.
Järjestäjä: Helsingin Latu

La 13.4. Metsämörrien perhepäivä 5-7 -vuotiaille perheineen Bisan majalla
La 13.4. / 18.5. klo 10 - 14
Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan luontoa. Tervetuloa mörrripolulle, jonka varrella on tehtäviä. Polun voi kiertää joustavasti omaan tahtiin. Polku päättyy nuotiolle, jossa voi lämmittää ja syödä omia eväitä. Paikalle saa tulla perheen oman aikataulun mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista.
Järjestäjä: Vantaan Latu


Kevät kutsuu retkille! Kuva: Mira Lainiola
Ke 1.5. Vappushokkelo, Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
Aika: Ke Vappupäivänä klo 10-17
Vuoden 2019 teemana on jääkausi. Ohjelmassa kasvinistutusta, mikroskopointia, kivi- ja fossiilitutkimusta, shokkelorata, monenlaisia eläimiä, kasvomaalausta, poniratsastusta.. Aikuiset 2€, lapset 4€ ja sylivauvat maksutta. Tapahtuman tuotosta 15 % menee luonnonsuojeluun.
Järjestäjä: Symbioosi Ry


La 4.5. Muumiperheen kevätretki Oittaalla
Aika: La 4.5. klo 11 - 14
Kuuletko keväisen luonnon kutsun! Luonnon herääminen houkuttelee seikkailuun ja hyvässä seikkailussa oppii myös uusia taitoja, joita voi hyödyntää tulevillakin retkillä. Muumiperheen kevätretkellä tutustaan Oittaan luontopolkuun, etsitään ja löydetään, ihmetellään ja opitaan ja tutkitaan ja kokeillaan, koko perhe yhdessä.

Retki on osittain omatoiminen, eli mukaan voi tulla missä vaiheessa tapahtumaa tahansa. Huom! Reitti kulkee metsäpolkua pitkin, joten ei sovellu lastenrattaille tai pyörätuolille. Ei ilmoittautumista.

Järjestäjä: Suomen Latu Oittaa ja Suomen Latu Lastentoiminta

La 4.5. Metsäjoogaa Kisa-Veikkojen Majalla Keravalla (maksuton)
Aika: La 4.5. klo 10, Pihkaniityntie 122 Kerava
Metsäjoogassa virität aistisi uudelleen ja löydät yhteyden luontoon ja itseesi. Metsäjoogassa teemme lempeän dynaamisen joogaharjoituksen keskittyen samalla ympäröivään luontoon, joka antaa ainutlaatuiset puitteet harjoituksellesi. Tunti sopii niin vasta-alkajille kuin enemmän jooganneille, ja mukaan tarvitset oman maton, vesipullon ja säähän sopivat vaatteet.
Järjestäjä: Keravan ympäristönsuojeluyhdistys

La-su 25.-26.5. Perheleiri Pihlajasaaressa (yöpyminen)
Aika: La 25.5. 11:30 - su 26.5. klo 16
Helsingin seudun lapinkävijät järjestää erityisesti perheille suunnatun yön yli retken jonne kaikki retkeilystä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Retki sopii hyvin myös ensikertailaisille, vasta retkeilyä aloitteleville. Tarjolla on hyvän seuran lisäksi mukavaa yhteistä ohjelmaa ja tekemistä, mm. toiminnallisen luontopolku, lätynpaistoa ja opastusta erilaisiin retkeilytaitoihin.
Ilmoittautumiset viimeistään 17.5 (katso tapahtumasivu). Maksuton vesibusseja lukuunottamatta.
Järjestäjä: Helsingin seudun lapinkävijät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti