lauantai 10. kesäkuuta 2017

Haagan Alppiruusupuistossa kukkii kesäkuussaKotimme takapihalla kukkinut alppiruusu muistutteli kohteesta joka on ollut pitkään vierailulistalla, mutta jostain syystä jäänyt käymättä. Helsingin Haagassa sijaitsevaan Alppiruusupuistoon kannattaa mennä juuri nyt kun kasvit kukkivat kauneimmillaan. Alppiruusupuistoon pääsee helposti Helsingin julkisilla ja siellä mahtuu liikkumaan erinomaisesti myös rattaiden kanssa. Puistoon voi tehdä lyhyemmän katselmuksen tai istahtaa penkille syömään eväitä! Puiston infotaulu kertoo Alppiruusupuiston synnystä. Aikanaan alue on ollut luonnontilaista suota ja Helsingin yliopiston kasvinjalostusohjelma on istuttanut sinne ensimmäiset alppiruusut vuonna 1975. Nykyään alue toimii koealueen sijaan puistona, mutta kaupalliseen tuotantoon valittujen alppiruusuristeymien emopensaita kasvaa puistossa edelleen. Infotaulu kertoo sekä alppiruusujen että puiston atsaleojen kukinnan olevan parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella. Liekö kylmä kesä hidastanut tänä vuonna kukintaa, mutta itse havaitsin ainakin paljon  vasta aukeamassa olevia kukkia. 

Puistossa oli käyntihetkellä vilinää ja paljon lapsia, olihan lauantai. Alue on sen verran laaja, että varsinaista ruuhkaa ei ollut ja rattaillakin mahtui hyvin kulkemaan. Tämä onkin erinomainen perheretkikohde. Alppiruusupensaat nousivat ajoittain korkeuksiin muodostaen jopa viidakkomaista tunnelmaa reittien ylle. Sää oli vierailupäivänä osittain pilvinen, mutta auringon porottaessa puisto tarjoaa suojaa helteeltä. Puiston keskivaiheilla voimalinjojen alla levittäytyi myös värikäs kukkameri. 


Puisto on toki käytössä muulloinkin kuin kukinta-aikaan. Osuimme paikalle kun vakikävijät ojentelivat käsiään kohti pensaita. Ja kas, talitintti saapui hakemaan pähkinöitä. Arastelevat kuulemma hieman sesonkiaikaan. Puistovierailun jälkeen lähdimme brunssille. Muussa tapauksessa olisimme kokeilleet 700 metrin päässä sijaitsevaa kahvila Makiataa kahvitukseen ja muuhun huoltoon! Haagan Alppiruusupuistossa kannattaa käydä, tunnelmaa ei saa millään välittymään kuviin. 
RETKIKOHDE LYHYESTI

Kuvaus: Alppiruusupuisto Helsingissä, kukinta-aika kesäkuun alkupuolella
Reitin pituus: 
Retken kesto: 30 min - 
Vessa: ei (läheiset kahvilat)
Taukopaikka: penkkejä
Lastenvaunukelpoinen: kyllä
Eläinhavaintoja: kesyt linnut ja oravat

2 kommenttia:

 1. Ihana blogi ja mahtavia kuvia 😃. Hyvältä näyttää.
  Voitas joskus tehä semmonen yhteisretki tänne Hyvinkään suuntaan tuonne Kytäjä-Usmin poluille 😃.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos ihan ensimmäisestä kommentista :) Blogielämä vaatii vielä pientä opettelua ja mobiiliversio säätöä, mutta tekemällä oppii. Retkiseura ja -vinkit on erittäin tervetulleita :)

   Poista