maanantai 27. huhtikuuta 2020

Luontobingoa havainnoin ja kokemuksin sekä laita haaste kiertämään


Luontobingo saa koko perheen virittäytymään luontoretkeen jo ennalta. Luontobingo voi olla myös ihana luontofiilistelyhaaste aikuiselle. Kumpaa tyyliä aiot kokeilla ensin? Jokainen retki lähimetsään on aina erilainen, sillä luonto järjestää yllätyksiä tilaamatta. Aikuinenkin voi keräillä luontokokemuksia tosi tarkoituksella.

Perinteisen luontobingon voi askarrella lasten kanssa valmiiksi hyvissä ajoin ennen retkeä, havaintoja etukäteen fiilistellen. Kiireinen raapustaa bingon ruutupaperille lähdön hetkillä ja sujauttaa merkkaustussin taskuun. Luontobingon valmistelu ei vaadi paljon, mutta sen juju on mitä koukuttavin: löytöretkeily.



Tämän postauksen valokuvitettu luontobingo syntyi lähes vahingossa, vaikka idea on ollut meillä käytössä jo pitkään. Olemme tehneet niitä ruttuisia ruutupaperilappuja taskun pohjalle ja askarrelleet kimaltavia kukkakuvia ajan kanssa. Luontobingoon voi laittaa mitä vain ja sisällön voi muokata lasten iän mukaan. Parasta on miettiä ennalta mitä kohteessa voi nähdä ja antaa lasten vastata luovasta työstä ja askartelusta. Mikäli askartelu ei juuri nyt houkuta, voit tulostaa Suomen Ladun luontobingon tai käyttää uunituoretta Luontohetkiblogin luontobingoa.

Lataa Luontohetkiblogin luontobingo (pdf)




Luontobingoon voi kerätä kuvia ja sanoja. Luontobingo on tekemistä luonnossa luontoa havainnoiden. Retkellä voi etsiä lajeja, tuoksuja, kuulostella ääniä ja koskettaa erilaisia luonnonmateriaaleja. 

Luontobingota voi myös kokemuksilla, kuten puuta halaten, kiven päälle kiiveten, metsässä joogaten ja paljan varpain poluilla kävellen. Ehkäpä lähetät ystävälle etäterveisinä luontokokemusbingon? Kumpi teistä saa ensin ruudukon täyteen? Tästä haasteesta jää roppakaupalla hyvää oloa sekä luontokokemuksia retkirepun pohjalle. Tänäkin kesänä voima löytyy luonnosta ja luonnossa liikkuminen saa koronamurheet hetkeksi taka-alalle.

Lataa Luontohetkiblogin lempeä luontokokemusbingo (pdf)




Tule seuraamaan Luontohetkiblogia Instagramissa ja jaa bingotunnelmat tägäämällä @luontohetkiblogi!

Aurinkoista kevättä ja tunnelmallisia luontohetkiä!

- Mira


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti