maanantai 29. huhtikuuta 2019

Vappuretket ja luontohetket yhdessä paketissa - Luontohetkiblogin vappulista 2019Vappua voi viettää monella tapaa! Juhlatunnelman ei tarvitse tuoda mukanaan edes ryysistä tai jonoja. Perinteisen picnikin ohella myös valmiin brunssin voi yhdistää luonnossa liikkumiseen. Ohessa ideoitani vappuun niin kaupungille, eväsretkelle kuin valmiiden brunssipöytien ääreen - luontohetkillä höystettynä tottakai!

Huomio! Pääkaupunkiseudun vappua 2019 juhlitaan metsä -ja ruohikkopalovaroitusten aikaan. Avotulia ei saa sytyttää edes yleisille grillipaikoille.

VAPPUMENOJA KAUPUNGILLA LUONTOTWISTILLÄ


Vappushokkelo 
Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, klo 10 -17, ti 1.5.
Perinteikäs lasten vapputapahtuma ja vapun ykkösriento, jonka teemana tänä vuonna jääkauden maailma.
Hinta: Liput 2 - 4 €. 15 % tuotosta ohjataan luonnonsuojeluun!

Korkeasaaren vappu
Korkeasaareen pääsee lautalla Kauppatorilta 1.5. alkaen, jolloin myös eläintarhan aukioloaika pitenee klo 20 asti.  Korkeasaaressa on myös kota kaikkine tarpeineen, joten omat eväät voi valmistaa myös tulilla. 
Hinta: Aikuiset 12 €, lapsi 4 -17 v 6 €, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi

Sealife
Linnanmäki, klo 10 -19, auki koko vapun. 
Sealife kuulunee vapun ruuhkaiseen osastoon, mutta on silti komea kurkistus vedenalaiseen maailmaan. Meneillään Lego sea explorers -tapahtuma. Sisäänpääsy sulkeutuu klo 18.
Hinta: peruslippu 3 - 14v 12 €, yli 15v 16,5 €. Huom. HSL -lipulla 5 hlö puoleen hintaan.


Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on avoinna vappuaattona klo 10 - 17, mutta suljettu vappupäivänä. Luonnontieteellinen museo on auki aattona klo 9 - 16 ja suljettu vappupäivänä. VAPUN HELPPOJA EVÄSRETKIKOHTEITA
Luontotalo avoinna ti 30.4. klo 9 -16  (kahvila kiinni) ja ke 1.5. klo 10 - 16 (kahvila auki)
Villa Elfvikin pihapiiri on monipuolinen retkipaikka. Alueella on lintutorni (alatasanne esteetön), hauska venevaja ja huvimaja sekä lyhyitä luontopolkuja joista ruovikkoon sukeltava reitti on yksi suosikeistani. Pihapiiristä löytyy paikkoja eväiden syöntiin. Sisällä luontotalossa on paljon nähtävää lapsille.
Hinta: maksuton


Uutela, Vuosaari

Kahvila Kampela huolehtii vapun herkuista mallikkaasti ja tarjoilee 10-v syntymäpäiviensä johdosta ilmaiset kahvit vappuaattona 30.4. Koiraystävällinen kahvila myy herkkuja paikan päällä ja pakkaa eväät retkelle.
☘ Tutustu Uutelan luontoon ja palveluihin Citynature .eu -sivustolla
☘ Tulosta Uutelan luontopolun pdf -esite (maastossa ei ole kohdetauluja)
☘ Uutelan kota on kiinni ti 30.4. Tarkista vappupäivän mahdollinen aukiolo kodan FB -sivuilta

Seurasaari
Kokoa vappubrunssi ja suuntaa rauhallisemmalle picnikille meren ääreen. Seurasaari on yllättävän monipuolinen retkisaari vain 20 minuutin bussimatkan päässä Kampista.

Vappupäivänä auki ovat Kahvihuone Mieritz klo 12 - 17 (sillan kupeessa) ja Juhlakentän kioski klo 11-16.
☘ Tutustu Seurasaareen luontoon ja palveluihin Citynature .eu -sivustolla
☘ Luontohetkiblogi Seurasaaressa

Kivinokka
Kivinokka on keskeisen mutta rauhallisen sijaintinsa vuoksi erinomainen eväs- ja luontoretkikohde. Lukaise keväinen retkijuttuni Kivinokalta ja innostu vappuretkelle. Kivinokassa voit tutustua paitsi upeisiin rantoihin ja kesämajatunnelmaan, myös upeassa metsässä kulkevaan luontopolkuun. Retken voi toteuttaa myös lastenvaunujen kanssa. 

Lue lisäksi nämä vinkkini:
YHDISTÄ VAPPUBRUNSSI JA LUONTORETKEILY 


Hotelli Rantapuiston vappubrunssi
Tunnelmallinen vappubrunssi meren äärellä - ulkoilua ja herkuttelua!
Hotelli Rantapuisto kattaa ke 1.5. esille herkullisen vappubrunssin tippaleipien kera (aikuiset 36 €, 3 - 11v puoleen hintaan). Herkutteluun voi yhdistää helposti pitkänkin luontoretken Meri-Rastilan metsissä ja Ramsinniemen luonnonsuojelualueen vuokkoloistossa. Kallahdenniemellekään ei ole pitkä matka.
☘ Tutustu Kallahdenniemen luontoon Citynature .eu

Kuusijärvi
Vappubrunssi hampurilaisella, ulkoilua ja piipahdus saunaan?
Kuusijärven mainioiden ulkoilumahdollisuuksien lomassa sijaitsee Cafe Kuusijärvi, joka tarjoilee vappupäivänä brunssia 20 euron hintaan. Kuusijärven savusaunat lämpiävät päivittäin! Ulkoile helposti Kuusijärven ympäri tai tee metsäretki Sipoonkorven kansallispuistoon. Läheltä löytyy esimerkiksi Bisajärven maisemiin kuljettava reitti.SEIKKAILULLISEMPAAN MENOON


JT-Linesin saarihyppely 
Saarihyppelyt alkavat 1.5. vappupäivänä. 
"Saarihyppelyllä voit käydä saman päivän aikana kolmessa Helsingin saarikohteessa: Vallisaaressa, Suomenlinnassa ja Lonnassa. Voit hypätä pois kyydistä ja jatkaa matkaa oman aikataulusi mukaan. Voit esimerkiksi nauttia kävelyretkestä Vallisaaren ainutlaatuista luontoa ihaillen, pistäytyä Suomenlinnan vetonaulassa, sukellusvene Vesikossa, ja nauttia iltapäiväkahveista Lonnan vohvelibaarissa. Nämä kolme kohdetta täydentävät toinen toisiaan, ja niissä riittää nähtävää ja koettavaa useammankin päiväretken verran!"

Lippujen hinnat 2019:
Aikuinen: 10 €
Lapsi (7-16 vuotta): 5 €
Matka-ajat:
Kauppatori – Vallisaari: noin 25 min
Vallisaari – Suomenlinna (Tykistölahti): noin 5 min
Suomenlinna (Tykistölahti tai Kuninkaanportti) – Lonna: noin 5-10 min
Lonna – Kauppatori: noin 10 min
☘ Tutustu Vallisaaren luontoon ja palveluihin Citynature .eu -sivustolla
☘ Lue Luontohetkiblogin retkikertomus Vallisaarelta


Natura Vivan toimipiste Vuosaaren melontakeskuksella aukeaa
Natura Vivan toimipiste ja Cafe Natura aukeavat 1.5. vappupäivänä. 
Vietä vappupäivää ulkoillen: vuokraa kajakki,  kurvaile fatbikella tai pakkaa perhe soutuveneeseen. Pelastusliivit löytyvät paikan päältä. Natura Vivan toimipisteet sijaitsevat mahtavien retkeilymahdollisuuksien äärellä. Merenranta viihdyttää pienempiä jo ennen uintikelejä. 
☘ Vuosaaren toimipiste
☘ Nuuksion toimipiste
Tsekkaa tapahtumat myös Facebookista!Vappuna voi toki suunnata ihan perinteiselle luontoretkelle ja höystää lasten juhlatunnelmia vaikkapa jättisaippuakuplilla tai omatekoisilla eläinnaamioilla! Vain mielikuvitus on rajana. 

Hae lisää retki-inspiraatiota kurkkaamalla Luontohetkiblogin retkikohteet sekä retkitarinat kartalta❤ HAUSKAA VAPPUA! -Mira 

2 kommenttia:

 1. Ihana blogi! Lueskelin postauksiasi parinkin vuoden takaa ja minua ilahdutti, kuinka tuot esiin sen, että luonnon salaisuuksien havaitsemiseen riittää joskus jo se, että avaa kotinsa ulko-oven ja katsoo ympärilleen. Samanmoisia ajatuksia on minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Uskon että tämä pätee sekä pieniin että meihin isoihin. Lapset kiinnostuvat luonnostaan kaikesta ympärillä olevasta. Aikuiset tarvitsevat joskus apua hetkeen pysähtymisessä. Niin minäkin kuvausintoineni. On vaikea jäädä paikalleen kun ei tiedä mitä kiinnostavaa kulman takana on. Usein pysähtymällä näkee kuitenkin enemmän. Sitä varten ei tarvitse matkata maailman ääriin.

   Kaikki retket eivät ole ehtineet teksteiksi asti. Lähiseutuja nuohotessa olen juurtunut asuinpaikkaani enemmän. Parhaat seikkailut saattavat silti löytyä sieltä lähimetsästä tai etanoiden metsästyksestä päiväkodin pihalta. Ei ole yhtä oikeaa tapaa luontosuhteen rakentamiseen. Tärkeää on ihmetellä ja tutkia yhdessä. Mukava blogi sinulla :) t. Mira

   Poista