keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Luontolinkkejä: retkikohteita, opastettuja retkiä, luontotietoa ja -puuhaaNetistä löytyy paljon mielenkiintoisia ja inspiroivia sivustoja joilta ammentaa retki-ideoita ja luontopuuhaa! Sivustoihin voi olla vaikea löytää sattumalta, sillä jo surffaillessa pitäisi tietää mitä etsii!

Tähän postaukseen olen kerännyt pienen kokoelman lapselliseen menoon sopivia luontolinkkejä. Helsingin kaupungin sivustoista vinkkasi Kaupunkiympäristön toimialan Margit Jensen. Lisävinkit ja linkit ovat tietysti tervetulleita!

Yleisiä retkeilysivustoja, koko Suomi

🌿 Retkipaikka
Retkeilyn ja seikkailun ytimessä. Kokeile myös mitä löytyy vaikkapa kesämökkisi läheltä tai naapuripitäjästä. Retkijutuista saa usein osviittaa lapsille soveltuvuudesta, kuten maasto-olosuhteista.

🌿 Luontoon .fi
Metsähallituksen ylläpitämä sivusto, jossa tietoa retkeilystä ja kohteista sekä retkikohdehaku jossa rajauksen voi tehdä esim. alueen, retkikohdetyypin, retken keston ja rattaille soveltuvuuden mukaan.


Me löysimme Linlon saaren Retkipaikan Antti Huttusen jutun avulla

Pääkaupunkiseudun luonto

🌿 Citynature. eu
NATTOURS -projektin monikielisellä sivustolla esitellään Helsingin ja Tallinnan valikoituja luontokohteita reitteineen ja palveluineen. Neljästä kohteesta on juttu jo blogissakin! Mahtava sivusto perheille ja mukavaa luontotietoa retkelle.

🌿 Helsingin luontoon
Retkikohteita, luontopolkuja, opastettuja retkiä ja esitteitä Helsingin kaupungin sivulla

🌿 Helsingin luonto ja viheralueet
Pdf- esitteitä retkikohteista sekä myös hieno Meren ranta kutsuu -julkaisu jossa luontopuuhaa. Tietoa myös Helsingin puistoista ja niissä järjestettävistä puistokävelyistä. Jos linkki ohjaa pääsivulle navigoi tänne: Asuminen ja ympäristö / Luonto ja viheralueet

🌿 Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri
Pääkaupunkiseudun opastettuja luontoretkiä valmiiksi kalenterissa, pdf. Tutustu helposti laajaan tarjontaan!

🌿 Harakan saaren luontokeskus
Saaristoluontoa ihan lyhyen lauttamatkan päässä Helsingin edustalla. Ilmaisia retkiä ja tapahtumia sekä mahdollisuus järjestää vaikka synttärit! Huom. Lastenrattailla ei pääse liikkumaan.

🌿 Villa Elfvikin luontotalo
Espoossa sijaitseva Villa Elfvik tarjoaa toimintaa, tapahtumia ja luontokasvatusta. Talossa on paljon mukavaa tutkittavaa ja ympäristön lyhyet luontopolut sopivat jo pienille taaperoille. Lastenvaunuystävällinen.

🌿 Ympäristöpalveluiden ympäristökasvatussivut 
Helsingin kaupungin sivu, jolla tietoa mm. luontokeskuksista ja -kouluista sekä luontotietoa ja -tehtäviä kotonakin tehtäväksi.


Vallisaaressa pääsee kulkemaan myös rattailla


Villa Elfvik ympäristöineen on mainio käyntikohde perheille


Vinkkejä lasten ulkoiluun, luontotoimintaan ja tapahtumia

🌿 Suomen ladun lastentoiminta
Ulkoilmaelämää, lastentoimintaa ja luontoliikuntaa. Tsekkaa myös Facebook -sivu 

Luontoliitolla on paljon lasten ja nuorten toimintaa sekä omat luontolehtensä lapsille (Sieppo) sekä nuorille (Nuorten luonto). Sivuilta löytyy myös ilmaisia retkiä koko perheelle sekä materiaalia hyödynnettäväksi omilla retkillä. Tsekkaa myös Kevätseuranta sekä lasten oma kevätseuranta 

🌿 Suomen luonnonsuojeluliitto 
Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää muun toiminnan ohella opastettuja retkiä joista ilmoitetaan tapahtumasivulla. Tsekkaa myös alueelliset sivustot ja niiden tapahtumat.

🌿 Partio
Mikäli perheestä löytyy innokkaita kouluikäisiä luontoharrastajia partion toimintaan voi käydä tutustumassa ilmaiseksi. Paikalliset ryhmät löytyvät pääsivun postinumerohaun avulla. Partion ohjelmassa on paljon leikkiä ja ohjelmamateriaaleista voi hakea ideoita omiinkin ulkoleikkeihin, kohta Leikit.

🌿 Metsäleikkejä
Metsäyhdistyksen sivuilta ladattava pdf jossa paljon ideoita metsäpuuhaksi

🌿 Kysy luonnosta Facebook -ryhmä
Mukava ryhmä luontoaiheisille kysymyksille. Samalla kun voit saada apua esimerkiksi lajintunnistukseen opit itsekin uutta! 


Metsä on iso leikkipaikka
Loppuun vielä vinkiksi että luontoretkiesitteitä on saatavilla myös kirjastoissa sekä Viikin ympäristötalossa. Jälkimmäisen koin itse varsinaiseksi aarreaitaksi! 

Mukavia luku- ja retkihetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti