perjantai 4. tammikuuta 2019

Sympaattinen lampikierros ja kallioita Sipoonkorvessa: Hältingträsk ja Backnäs


Lumi- ja kelitilanne pääkaupunkiseudulla vaihtelee, mutta luontoon kannattaa suunnata monessa säässä! Tämän retkijutun reissu tehtiin keväällä sulavan lumen keskellä, melko vetisissä olosuhteissa. Lyhyempikin retki palkitsee, kuten piipahdus tällä Sipoonkorven vähemmän tunnetulla Hältingträsk -lammellaVaikka keväässä oli värejä lähes yhtä paljon kuin nyt tammikuussa, maisemat olivat mainiot. Kävelimme Hältingträsk -lammen ympäri ja ihailimme polun viereen jääviä kiipeilykallioita. Tutustu paikkaan pienellä retkellä tai vaikka osana pidempää patikkaa Sipoonkorvessa.




Kirjoitin Luontohetkiblogin ensimmäisen retkijutun Sipoonkorven Storträsk-lammelta. Sipoonkorvessa on monia pieniä vähemmän tunnettuja luontokohteita. Hältingträsk -lammen kierros ei vaadi kovin pitkää kävelyä, mutta tarjoaa pientä seikkailua perheulkoiluun. Lyhemmät retket ovat mainio vaihtoehto leikkipuistoille ja solahtavat osaksi aamu- tai iltapäiväohjelmaa.




Hältingträsk ei ole kooltaan suuri, eikä sitä ole nimetty esimerkiksi Luontoon.fi -sivustolta löytyvälle Sipoonkorven pdf-kartalle ollenkaan. Google maps näyttää lammen sijainnin.  Bäcknas -kiipeilykohteen vuoksi, alueesta on kiipeilijöiden tallentamia tietoja 27crags -sivustolla. Kohteelle sopiva parkkitila näkyykin kartalle merkittynä täällä. Polku lammelle kulkee sopivasti kiipeilykohteen ohitse. Kuva ei tee oikein oikeutta kallioille, jotka olivat kiva lisämauste retkeen. 



Me jätimme auton pienemmän polun varrelle, josta kuljimme metsän läpi lammelle. Takaisin palailimme Backnäs -kallioiden lomasta leveämpää polkua pitkin. Alueella kiertävät polut yhdistävät lammen isompaan reittien verkostoon ja Sipoonkorvessahan nähtävää riittää. Kurkkaa reissuinspiraatiota vaikka Retkipaikasta.



Emme nähneet retkellämme muita ulkoilijoita. Sipoonkorpi onkin mukava vaihtoehto ruuhkaisemmalle Nuuksiolle. Lapsille mielenkiintoista nähtävää tarjoaa myös Ponun perinnepostia -luontopolku hiljattain uusittuine postilaatikkoineen. Luontopolun vierestä löytyy myös tulipaikka ja huussi. Rengasreittinä kohde on perheille tylsä koska loppumatka täytyy talsia tienvierustaa. Lisävinkkejä Sipoonkorpeen tulossa myös Luontohetkiblogiin.






Hältingträsk- lammen alueen metsäpolut eivät sovi rattailla kuljettavaksi. Kantorinkka tai -reppu onkin paras kulkupeli pienimmille. Vierailuaikaan kumpparit olivat pätevin kenkävaruste ja kaikki selvisivät retkestä kuivin jaloin. Hältingträsk -lammella ei ole taukopaikkaa tai muitakaan retkirakenteita. Pienen epävirallisen tulipaikan luota löytyi muutama puu istahdettavaksi. Eväät ja istuinalustat matkaan.



Lopuksi haluan jakaa retki-inspiraatiota vuodelle 2019 ja toivottaa meille kaikille antoisaa alkanutta retkivuotta!

Retkihaaste

Oletteko jo tutustuneet Retkihaasteen tämän vuoden haastelistaan?  Tämän linkin takaa latautuva ja tulostettava retkihaaste on lappunen jota katselen mielelläni myös jääkaapin ovessa. 

Retkilippu

Voit pyytää ystävää tai ystäväperhettä mukaan retkelle lähettämällä laatimani Retkilipun. Ensimmäinen lähetys Postin mobiilisovellusta käytettäessä on ilmainen! Retkilippu sopii aineettomaksi lahjaksi vuoden ympäri. Jos haluat retkeillä Retkilipun maisemiin, suuntaa retkesi Nukarinkoskelle

Pääkaupunkiseudun perheretkiryhmä

Liity Facebookissa Pääkaupunkiseudun perheretkiryhmään ja tule lasten kanssa retkeilemään ja tapaamaan samanhenkistä porukkaa. Kenties myös solmimaan uusia ystävyys - ja retkikaverisuhteita. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään tammikuussa Villa Elfvikin maisemissa Espoossa. Lisätietoja ryhmän Facebook - sivulta. 


Terkuin, Mira / Luontohetkiblogi


RETKIKOHDE LYHYESTI

Kuvaus: Lyhyehkö metsäretki komeiden kallioiden ohi ja lammen ympäri
Reitin pituus:  alle 3 km
Retken kesto: alle 2 h
Vessa: ei
Taukopaikka: ei varsinaista taukopaikkaa
Lastenvaunukelpoinen: ei

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti