maanantai 5. marraskuuta 2018

Luontoelämyksistä iloa marraskuun hämärään



Marraskuu on monelle välikuukausi syksyn väriloiston ja lumen odotuksen puristuksissa. Pitkistä pimeistä illoista voi ottaa ilon irti muutenkin kun hyggeilemällä.

Seikkaile hämärän hetkillä lähiluontoon
Ota mukaan taskulamput tai otsalamput koko porukalle. Lyhty tuo myös tunnelmaa. Kuunnelkaa lähiluonnon ääniä ja seuratkaa valon ja varjon jännittäviä leikkejä. Pieni retkieväs ei koskaan ole pahitteeksi.

Katso juttu lähimetsäseikkailustamme aiemmasta Facebookista -postauksesta.
Hämäräretken voi järjestää mukavasti myös porukalla. Kurkkaa Suomen Ladun vinkit ja testaa samalla hämärätyyppisi!




Vie lapset katsomaan auringonlaskua
Tämä onnistuu mainiosti iltapäiväulkoilun lomassa. Auringonlaskua voi ihastella melkein missä vain!
Yhden hienoimmista auringonlaskuistani olen nähnyt viime talvena Vuosaaren Särkkäniemessä. Alueella sijaitsee myös viikonloppuisin aukioleva Uutelan kotajoka tarjoaa mainion lämmittely- ja eväspaikan. 

Epäilemättä merellinen Lauttasaari on myös upea auringonlaskujen katselupaikka. Lauttasaaren rantareitistä voit lukea lisää retkipostauksestani.



Fiilistele merenrannalla
Meri on upea elementti ja aallot tuntuvat huuhtovan arkihuoletkin mennessään. Rannalta löytyy tekemistä kuin itsestään. Marraskuun lämmin hämärä sopii mainiosti iltapäivän merenrantaseikkailuihin. 
Kuva Vuosaaresta Kallahden harjulta. Paikalle pääsee myös rattailla. Katso lisää Helsingin kaupungin esitteestä sekä NATTOURS -hankkeen Citynature -sivulta

Tähtitaivaan ihmeet
Tutkikaa ensin helposti tunnistettavia tähtikuvioita netistä tai kirjasta. Seikkailkaa sitten mahdollisimman pimeään paikkaan bongaamaan kuvioita taivaalta. Linnunradan löytyminen on elämys joka palkitsee valosaasteen ulkopuolella.

Taivaantuijottelun pikaopas, tähtitaivasretkiä sekä muuta hyödyllistä Ursan Tuhannen tähden paikka - kampanjasivulla.


Kuva: Emma Bruus (www.pimeätaivas.fi)


Ihanan hämärää viikkoa!

Mira / Luontohetkiblogi

Aloituskuvan nappasi puhelimellani Tiina Krook. Kiitokset Tiinalle hämärästä lenkkiseurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti